2010. május 16., vasárnap

naív hiszékeny.

Kora délután testvérem telefonjára érkezik egy hívás .
Egy hölgy mutatkozott be ,mint a T-Mobile munkatársa, állítva hogy egy nyereménysorsoláson vett részt( A t-mobile és a raifeisen bank együttes sorsolása), és nyert 600ezer forintot. és ezt az összeget még ma házhoz hozzák abban az esetben ha tizenöt percen belül vesz 3x5000 ft- os feltöltő kártyát , majd a a kártya számot bediktálja nekik.
mint a legtöbb ebbe a csapdába esett ember, mi is bedőltünk neki.
el is indultak a legközelebbi benzinkúthoz megvenni a 15000 ft értékű feltöltő kártyákat. ugye jól hangzik az állítás hogy a nap végére 600ezer forintottal vastagabbak leszünk?hát persze.
nem kaptak se egy telefonszámot, mivel a hívás természetesen 'magán szám'ról érkezett.
az interneten gyorsan utána kerestem ,hogy egyáltalán létezik e ez a nyereményjáték. Majd rátaláltam egy oldalra, ami tele volt hasonlóan átvert emberek történeteivel. Az alap ugyanaz, max. eltér a nyert összeg és az állítólagos munkatárs neve. Gyorsan felhívtam testvéremet, felvázolva a helyzetet, és figyelmeztetve őket hogy semmi körülmény között ne vegyenek semmit!
Próbáltuk hívni a t-mobile ügyfél szolgálatot, de nem vette fel senki.
Majd 15 perc múlva jött egy újabb hívás, ismét rejtett számról.
megkérdezték hogy meg vette e a kártyákat ?
testvérem belement a játékba. Azt állította,hogy igen ,persze megvették..
a hölgy megkérte ,hogy bontsa ki a csomagolásból majd diktálják be a számot.
cselekvést szimulálva testvérem húzta az időt, mintha ténylegesen ott lennének a kártyák és bontaná ki.
majd megkérdezte a hölgytől udvariasan, hogy biztos e ez a dolog ? ugyanis hallotta másoktól hogy mennyire visszaélnek ezekkel a dolgokkal ?Hogy ugyan ilyen esetek történtek .
Többször próbálta testvéremet meggyőzni az állított nyeremény játék valóságáról.Ezután testvérem közölte hogy ő nem élne ezzel a lehetőséggel, erre a hölgy kicsit durvább hangnembe váltott át, majd valami szidás félét beleordibált a telefonba és lecsapta.
Nos, ezzel szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét,hogy a világon nem csak jó szándékú emberek léteznek,és hogy semmi sincs ingyen, és főleg ebbe a helyzetbe nem akar senki csak úgy hozzánk vágni több százezer forintot.
Nem azt mondom hogy ne higgyünk senkinek, hanem inkább legyünk kicsivel bizalmatlanabbak.
mi nem nyertünk semmit, de hál Istennek nem is dobtunk ki felesleges 15ezer forintot.
ha tudjátok mondjátok és terjesszétek ezt a dolgot. hogy minnél kevesebb ember legyen ennek az embertelen dolognak az áldozata.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése