2010. november 7., vasárnap

* Daily Hope by Rick Warren *

Időnként az, ami az életedben hatalmas szerencsétlenségnek tűnik valójában egy sokkal nagyobb terv része. De sosem fogod betölteni az életed célját, ha elmerülsz az önsajnálatban.
Sokan teszik ugyanezt. Az életüket úgy élik mintha folyton meg lennének bántva, mindig másokat figyelnek, és az jár a fejükben, „Hát, biztos jó lehet olyannak lenni, mint ők.” Ha neked is ilyen a hozzáállásod, sosem fog kiteljesedni a jövőd. Muszáj rájönnöd, hogy az életedet keresztező kellemetlen akadályok gyakran Isten által irányított lehetőségek arra, hogy tégy valamit.
Mindezt nehéz belátni ha fájdalmak között vagy..
Lehet, hogy most olyan helyzetben vagy, hogy minden elromlik és nem érted, miért. Isten azonban tudja. Az életedben semmi nem a véletlen műve. Az örömöket és a fájdalmakat, a lehetőségeket és az akadályokat Isten mind fel tudja használni. Nincs semmi, amit Isten ne tudna az életedben jóra használni, ha az Ő kezébe adod.


És egy kicsit ehhez kapcsolódóan.
voltunk a kontraszt kiállításon, amit ajánlok mindenkinek.. megdöbbentő dolgok.
Ez a kiállítás,és egy barátommal történt beszélgetés mélyen megérintett, és rádöbbentett valami fontosra.
Megbecsülni az életet, és azt a jó helyzetet, amiben élhetek/tünk. Sok hely, sokféle életkörülmény, szokás, norma.. Sokaknak nem olyan természetes, hogy pl. biztonságban vagy otthon, a városodban, az utcán. Nem természetes, hogy vasárnap délben meleg ebéd vár az asztalon. Nem természetes, hogy van családod, és hogy szeretnek téged.
És mi mindezt, és még jó pár dolgot nem becsülünk meg, azért mert nekünk magától értetődő, szinte fel sem tűnik, hogy van, beépült a mindennapokba.. És nem hogy hálásak nem vagyunk, néha még ezt a sok jót el is dobnánk magunktól, mert éppen olyanunk van..
Mély nyomot hagyott bennem ez az egész. Örülök, hogy itt lehetek, ahol most vagyok. Néhány téren 'csonka' az életem, néhány dolog hiányzik, de néhány dologban sokkal jobb nekem, mint másnak. Itt vagyok, és megbecsülöm mindazt, amit eddig is meg kellett volna.. Hálás vagyok, tényleg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése