2011. február 12., szombat

februar.

..Lehet, hogy nehéz számodra beismerni, hogy mire van szükséged.
..Lehet, hogy azt gondolod, senkit nem érdekel.
..Lehet, hogy meg vagy arról győződve, hogy te tudod a megoldást, és senki más.
..félsz? vagy unod a megpróbáltatást ? a kísértést ?
..aggódsz?
"Miért aggódunk? Mert megpróbáljuk azt tenni, amire csak Isten képes. Megpróbáljuk irányítani az irányíthatatlant, megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, megtenni a lehetetlent, megállítani a megállíthatatlant, helyrehozni a helyrehozhatatlant, elviselni az elviselhetetlent, és aztán csodálkozunk, hogy miért is van annyi problémánk az életben."
A kérdés nem az, hogy félsz-e vagy sem, hanem az, hogy mit teszel ezekkel a félelmekkel.

Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen.” (János 14:27.)

Egyedül Isten az, aki irányítja a dolgokat. Most persze lehet, hogy felmerül benned a kérdés, hogy "ha Isten irányít mindent, akkor miért nem változtat ezen vagy azon a dolgon, vagy miért nem lesz jobb ez vagy az a helyzet?". Őszintén szólva, erre én sem tudok válaszolni. De azt tudom, hogy bízom Benne. És eddig még mindig azt tapasztaltam, hogy Ő méltó a bizalomra.

Isten azt akarja, hogy lásd meg, hogy ha benne bízom, a nehézségek és akadályok nem jelentenek semmit. Akt akarja, hogy ez a tapasztalat olyan mérföldkő legyen az életedben, amelyből később is hitet meríthetsz, amikor a következő problémáddal nézel szembe.
''Nem tudod megakadályozni, hogy egy madár elrepüljön a fejed felett, de azt megakadályozhatod, hogy fészket rakjon a fejeden. ''Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése