2011. október 18., kedd

Miért?

" ..elhagyta az Istent, hogy próbára tegye, és kitudódjon mi minden van a szívében"

" Miért engedi meg Isten, hogy ez történjen meg velem? "Olyan kérdés ez, amire mind hívők-és sok pogány is- nehezen tudnak válaszolni. És Isten általában nem siet magyarázattal mit miért tesz.
Az Úr megengedi , hogy a legtöbben érzelmi és lelki völgyeken menjünk át, amiket azért bocsát ránk, hogy a próbák hitébe eddze hitünket.
Ez az eltökéltség. Hogy giszek akkor is, ha nincs rá bizonyítékom, és ha a kérdéseimre nem is kapok választ. Isten soha nem fog semmit sem cselekedni , amivel fölöslegessé tenné a hitet. Tulajdonképpen éppen azért vezet minket próbákon át, hogy ezt a hitet és kiszolgáltatottságot növelje.
A legtöbben nem kezeljük jól a nehézségeinket. Amikor a sűrűben vagyunk és a tanácstalanság nőttön nő.. " elveszítjük Istent", de igazából mi magunk rúgjuk magunkat távolabb tőle. Kétség támad bennünk, amely elhomályosítja az Úr jelenlétét, és kétségbeesünk. Isten meg tudna menteni. Meg tudna gyógyítani. Boldoggá tudna tenni. Meg tudna szabadítani.. De miért nem teszi meg ? A Sátán ekkor betoppan egy rövid látogatásra, és így suttog : Nincs is Isten, egyedül vagy!

Mózes Ragaszkodott hitéhez míg végül megértette Isten tervét. Mi nem viseljük el ilyen békésen. Lelépünk mielőtt a mozaikkép összeállna. Közben örökre kiábrándulunk és megsértődünk. Hitünk gátja a keserű tapasztalatok,amelyeket nem tudunk elfelejteni. De emlékezz Isten múltbeli hűségére, emlékezz hogy nemrégen ugyan ebben a helyzetben voltál, és végül megláttad Isten tervét. Ha felidézed magadban Isten hűségét , ez a te bizalmadat is erősíteni fogja az iránt, hogy Ő továbbra is gondoskodni fog rólad.
Ne felejtsük el, nem feltétlenül kell megértened amit Isten tesz. Nem számít milyen sötét van, vagy milyen mélynek tűnik a gödör amiben vagy. Isten melletted áll.


"Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! ( Zsoltárok 46,11)"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése