2012. szeptember 28., péntek

God will make a wayVan újrakezdés!

 Félre lehet érteni Istent, de nem Isten hibájából,hanem a sajátunkból.  

Felveszem ezt a szemüveget. Mondjuk,ez egy probléma, ami bekerült az életünkben. Legyen ez bűn,vagy nem, egy probléma, egy nehézség. Olvasod a Bibliát, hiszel Istenben, de mégis ez a probléma ott van az életedben, amire keresed a megoldást, keresed Istent.
De ez a probléma itt van a szemeden. Ha ezen keresztül el kezdesz olvasni egy papírt, az elmázgálódhat, másképp láthatsz betűket,mást színt mutathat. De van olyan szemüveg, amiben nincs lencse. És a problémát úgy tudod látni, hogy ránézel Istenre és az Istenen keresztül látod meg a megoldást, hogy ne torzuljon.
János 3:16 : Mert Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Ő benne,az el ne vesszen,hanem örök élete legyen.
Ha elrontottál valamit,ne vesszél el, azért jött az Isten,hogy ezt helyrehozza.Már másképp mi magunk nem tudnánk ezt helyre hozni.Van újrakezdés !


Nehéz végignézni, hogy valaki, akit szeretsz, az ötvös tűzpróbáján megy keresztül, de ez az egyetlen módja annak, hogy az ezüst megtisztuljon. Nehéz látni, ahogy az ötvös fokozza a hőt, amíg minden szemét felszínre kerül, minden salak kiég, és végül az ötvös meglátja a felszínen tükröződni a saját arcát. Csak ekkor fejeződik be a munka. Mindannyiunkkal ez Isten célja. Amikor így imádkozunk: „Tégy engem hasonlóvá Jézushoz” – akkor azt kérjük, hogy a Szentlélek végezze el munkáját bennünk. Általában nem változunk meg addig, míg az eddigiekben maradás fájdalma elviselhetetlen nem lesz. Legtöbbünk számára nem a tudás a növekedéshez vezető híd, hanem a fájdalom.
A változás általában akkor jön, amikor valami annyira fáj, hogy kénytelen vagy változni, amikor olyan sokat megtanultál, hogy már akarsz változni, és amikor olyan sokat kaptál, hogy örömmel üdvözlöd a változást.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése