2012. szeptember 26., szerda

Még amikor kerékpározni tanul az ember, akkor is le kell esnie egypárszor, és felhorzsolnia a térdét.


Ilyen az élet- egyszer téged bántanak,máskor te bántasz.. Megérteni mások fájdalmait megtanít rá, hogy legyél kedves másokhoz. Ismerni a fájdalmat segít felnőni. És felnőni annyit jelent, mint gondolkodni és meghozni a saját döntéseinket. Ismerni a fájdalmat és megtalálni a választ.


Vajon mennyire fontos az őszinteség ?Vajon mi lesz így a másik fél reakciója?De attól a pillanattól, hogy csak arra tudsz gondolni, hogyan reagál a másik,akkor rögtön elkezdesz félni. Ha pedig félsz, akkor nagy valószínűséggel újra elkezdesz hazudni magadnak.A lényeg-és nem csak a párkapcsolatokban- hogy magaddal el tudsz számolni-e ? Mered-e a dolgokat úgy vállalni,ahogy megtörténtek ?

Az Istennel való kapcsolatban hasonló a helyzet. Isten nem azt várja,hogy tökéletes légy,de azt elvárja,hogy légy őszinte. Valódi érzéseket, gondolatokat kell vele megosztanod, nem azokat,amelyekről úgy gondolod, hogy így kellene érezned,vagy ezt kellene mondanod. A bibliai időkben az emberek elmondták,mi van bennük,néha még veszekedtek is Istennel, de ez adott nekik megoldást. Istent ez nem zavarta, sőt bátorította is rá őket.Ez bátorítson, hogy ők is fel merték vállalni a tetteiket,érzéseiket, gondolataikat. Ők is úgy éreztek,mit te most, de nem rejtették kegyes szólamok mögé őket,hanem nyíltan kimondták.Miért? Mert ez vezette őket a gyógyuláshoz, és az Istennel való mélyebb,bensőségesebb kapcsolathoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése